GRAZIA GIFTS ::: CHEAP AND CHIC OR CHEAP AND SH*T?


    Ако и вие сте като мен и купувате списание Grazia заради подаръците, които влагат, сигурно вече сте попаднали на серията продукти произведени и брандирани специално за тях. Идеята е, списанието да предостави на читателките в продължение на няколко месеца различни продукти декоративна козметика, съобразени с летните трендове. Идейно, а?  Нещата, които виждате на горната снимка са от последните три издания на списанието и представляват червило, спирала и руж. Червилото и ружа можеха/могат да се намерят в два различни цвята. Следващият месец ни очакват палитри сенки, също в две разцветки.


   Знаете, че в миналoто Grazia често влагаха мостри или пълноразмерни продукти на добре познати и проверени марки (е, с малки изключения) и неведнъж е имало страхотни попадения.
Така че и този път надеждите ми бяха реалистични към големи. 
Нека започна от опаковките: сребриста пластмаса с черен надпис. Простичко, но симпатично. Като наредите всички неща едно до друго, вижда се, че са се постарали и добре е помислено. Естествено, по такъв тип огледални повърхности, всеки пръстов отпечатък е добре видим и бързичко започват да изглеждат замърсени или омазнени (yuck), ако не се почистват честичко.

   Трябва да призная, че не отворих продуктите веднага щом купих списанията, понеже към момента ползвах друга спирала, други ружове и 365473 други червила. Но междувременно попаднах на ревю на ружа, с който смятам и да започна разчепкването на Grazia нещата. Става въпрос за ТОЗИ блог пост на Pantera666. Чета го аз и си мисля, "Стига де, мислех, че ще е доста по-добре..". Дотогава само бях открехнала ружчето и плахо топнала пръст, при което ми се стори много приятен и супер пигментиран. Обачеее... уви.
   
   Откъде да почна.. четката:


    Доста асиметрична и небрежно разрошена, да си го кажем направо - долнопробна. Стърчат  и падат косми във всички посоки, конци от лепило, където се съединяват частите, връхчето на четката като подрязано от пиян руснак. С две думи: пълна скръб.

    Хоп, ентусиазирано със замах върху красивата розичка, и нова драма - купища прашинки навсякъде околовръст:
     

     Да, това е от ЕДНО махване върху ружа! И при мен, както и при Pantera666 цветенцето е вече окепазено. Карай, явно няма да му стои красотата за дълго, а четката отива в коша и ще ползвам друга.

    Суоч-тайм:


    Това  от лявата страна е първи опит да мацна за суоч (вдясно е червилото, за което четете по-надолу). Нещо не се получи. Половината прах от ружа изпадна, другата половина се закрепи на петна. Хъм.  

     Втори и трети опит, след разтъркване с пръст, за да видя как се прелива:


    Върху лицето също не ми беше никак лесно да прелея по човешки начин този хем много пигментиран, хем неравномерно полепващ руж. Иначе цветът е приятно прасковено-розово с много ситен ненатрапчив брокат. На моята кожа, по някаква причина, този приятен на вид нюанс нещо леко избива на мръсно, вместо на озаряващо / освежаващо. Може да се дължи и на канското усилие да го прелея добре, не знам. Като трайност е приличен като за компактен руж - 4-7 часа.
  
    Така и така суочовете са тук, да си кажа, че от трите неща, червилото ми допада най-много.
Свежо коралово розово, една идея преди да го удари на неоново. На снимките е излязло малко повече розовото, в реалността има и оранженикав нюнас. Ще се ползва  (с някои уговорки).
     

   Има кремообразна формула, липсват брокатчета и не блести просташки (което е ужас на ужасите за мен при по-светлите или ярки червила) Лошото е, че се набива в където има по-сухи участъци по устните. Значи само на изрядно ексфолиирани устни ще стои добре в цялата си красота. Трайност: 2-3 часа, ако не хапвате през това време. И червилото, и ружът не впечатляват с добър състав, ружът е Made in China, червилото пише, че е внос от Гърция и внос В Гърция, та подозирам, че произхода му е същия.

  И накрая, спиралата:

  
     Сложила съм я до една мострена Lancome Hypnose, която ползвам в момента, за да добиете представа за размера на четката на Grazia-та. Имайте пред вид, че макар Hypnose спиралата да е мостра, четчицата е нормален размер, т.е. не е умалена.

   Четката на Grazia- спиралата е приблизително с размерите на малка четка за коса. Ако си падате по такива - честито!


    На мен лично ми е доста неудобно да боравя с такива гиганти, опсаността да се омажа в краищата на очите винаги е огромна и причинява повече неудобство, отлкото ползи (ако речем, че покриването на повече площ на един път е полза). Като ефект: трябва си поне едно 4-5 пласта, за да разбера, че имам нещо по-така на миглите. Не виждам да прави обем, както може да се очаква от подобен тип четка, нито да добавя дължина. 
     
     За сравнение - и на двете снимки долу, на лявото око имам Lancome Hypnose (която също си има кусури, за тях - друг път) , на дясното - с  Grazia:



   Не знам дали се е уловило дборе на снимките, но за мен окото с Grazia има забележимо по-малко обем и дължина. И на двете съм нанесла еднакво количество - 3-4 пласта.

  Следващият месец идва ред на сенките и нещо не съм супер въодушевена, при досегашните предложения. Но да видим...  

    Вие пробвахте ли вече някои от нещата в тази серия? :)


0 коментара:

Публикуване на коментар

Subscribe & Follow

Предоставено от Blogger.